Zwerfboeken

Zwerfboeken

Maandag 25 Mei 2009

Heeft u een zwerfexemplaar van TEGENNATUUR ontvangen en wilt u een reactie plaatsen? Dat kan op deze pagina. Vermeldt u alstublieft ook het nummer van het boek en de stad of het dorp waar u zich bevindt. De eerste keten van tien lezers wordt beloond met tien boeken naar keuze uit het fonds van uitgeverij Atlas.

Waarom zwerfboeken?

Negen weken nadat mijn roman verschenen was had ik nog steeds heb ik geen handzaam antwoord op de vraag: Waar gaat het boek over?
In het begin vond ik dat een probleem.
Daarna begreep ik dat het een hooghartige vergissing is te denken dat ik onmisbaar zou zijn. Mijn antwoord op die vraag was niet bijster relevant. Anderen vertelden me waar het over gaat en ze bleken het boek beter te kennen dan ik.

Het enige dat ontbrak om mezelf geheel overbodig te maken was kwantiteit. Dat was eenvoudig op te lossen. Ik vroeg vrijwilligers die me wilden vertellen waar het boek over gaat en en stuurde hen een boek.

De enige spelregel is dat de ontvanger vertelt waar het boek over gaat – hier, op de eigen website, waar dan ook – en daarna het exemplaar aan iemand anders doorgeeft. Het gaat niet om recensies. Een foto van een brandend exemplaar zou voldoende zijn, mits adequaat belicht en gevrijwaard van een al te artistiek cameraperspectief. Liegen is ook een mogelijkheid, stel dat de inhoud een onoverkomelijk obstakel blijkt te zijn. Zolang het onderhoudender is dan de waarheid.

Als u op deze pagina belandt omdat u een van de zwerfboeken heeft gelezen, dan kun u op de reactiepagina uw opmerkingen plaatsen – of daar een link plaatsen als u uw opmerkingen elders op het web te vinden zijn. Vermeldt u alstublieft ook het nummer dat op het boek is aangegeven en uw locatie, voor zover u die wilt prijsgeven. Zo kunnen we de route van de boeken volgen. (Klik hier voor een grotere versie van de kaart.)

Alle lezers van de keten die als eerste tien besprekingen bereikt, krijgen als blijk van waardering boek naar keuze uit het fonds van Atlas.

(Klik hier voor een grotere versie van de kaart.)