De dienstregeling van de Haagse Trammaatschappij

Maandag 27 September 2010

Ik had kiespijn. Dat duurde inmiddels een kleine week. Maar dit was de eerste keer dat het me uit de slaap hield. Voor we naar bed gingen, had mijn vrouw nog één hele paracetamol weten op te diepen. Die was inmiddels uitgewerkt.
    Ik lag wakker. Ik lig nooit wakker.
    Het heeft een slechte naam, wakker liggen, maar ik besloot het onbevooroordeeld tegemoet te treden. Ik dacht aan een goed gesprek met een vriend. Daarna dacht ik aan de tram die ik morgen moet nemen om vanuit Den Haag op tijd te komen voor het college dat ik ’s middags geef. Ik probeerde terug te komen naar die vriend en vroeg me vervolgens af of ik wel of niet de vouwfiets moest nemen naar onze volgende afspraak. Daarna probeerde ik me te herinneren in welke map ik het bestand had gezet dat ik nodig had voor het avondcollege.
    Na enige tijd concludeerde ik dat wakker liggen niet wilde zeggen dat je kon nadenken. Het was een nogal kortademige aangelegenheid.
    Ik probeerde opnieuw in slaap te komen. Daarvoor bezocht ik in gedachten het zwarte strand van een vulkanisch eiland waar ik jaren geleden was. Daar heb ik een legendarisch aangenaam uiltje geknapt. Ik concentreerde me op het gevoel van zand onder mijn zij. Het geluid van mijn eigen ademhaling liep synchroon met de branding.
    Even later vond ik mezelf opnieuw terug in de dienstregeling van de Haagse Trammaatschappij en de mappenindeling van mijn laptop.

Ik stond op. In de woonkamer doorzocht ik nogmaals de kast, in de hoop nog een verdwaald stripje paracetamol te vinden. Maar die kast had ik al eens doorzocht.
    Het medicijnkastje in de badkamer was eveneens leeg, op een doosje zetpillen na. Voor 1 tot 5 jaar, stond er op. Ik keek op het doosje en probeerde in te schatten hoeveel zetpillen ik moest inbrengen om het lichaam van een veertigjarige te verdoven. Eerst als grap, maar een paar seconden later was ik uitgelachen en pakte ik het doosje. Toen zag ik erachter een ander doosje. Smelttablet banaan, luidde het opschrift. Eronder las ik het begeerde woord paracetamol.
    Ik drukte vier smelttabletten uit de verpakking en stopte ze in mijn mond. Ze vielen onmiddellijk uiteen, maar de term ‘smelten’ was toch wat misleidend. Ik had nu een hap kalk in mijn mond. Met een zeer uitgesproken bananenaroma. Een flinke slok water verloste me daarvan. Wel nam ineens de kiespijn toe. Misschien vanwege de suiker in de pillen.
    Wachtend op de verdoving, ging ik bij de kinderen kijken. Ik trok een dekbed recht en veegde een bezwete lok haar uit een gezicht. De een smakte in de slaap, de ander snurkte. Buiten was de doorgaande weg eindelijk stil. Ik trok een kier in de gordijnen en vroeg me af hoe laat de tram weer ging rijden.

twee reactiesDeprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/miesepie/domains/bijzinnen.com/public_html/pivotx/lib.php on line 4745

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/miesepie/domains/bijzinnen.com/public_html/pivotx/lib.php on line 4745

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/miesepie/domains/bijzinnen.com/public_html/pivotx/lib.php on line 4745

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/miesepie/domains/bijzinnen.com/public_html/pivotx/lib.php on line 4745
Bert

Altijd feest als u weer een stukje plaatst.
Dit is ook weer een mooie.
Ik lijk wel alles wat ik van anderen hoor of lees aan mijn eigen ervaringen te spiegelen. Zo bracht u me nu weer in herinnering hoe ik ooit met een zenuwontsteking op de fiets door Amsterdam kachelde naar de noodtandarts. Eigenlijk wil je daar nooit zijn, want die man zit niet netjes in zijn praktijk op je te wachten, maar ligt gewoon in zijn nest te stinken. Dus als je er komt kijkt zo'n slaapgezicht je met enige walging wegens de storing aan. De versuffing is nog niet helemaal verdwenen en dan gaat hij in je gebit boren.
Niet fijn, maar wel opluchting als de druk wegvalt.
De eerste tram was nog uren weg.

Hotje

Het gaat heel moeilijk gaan om daar te komen, omdat de HTM op die dag een staking heeft geplant.
Beste collega’s,

Binnen de Werkpleinen vinden de komende tijd veel wijzigingen plaats. Nog lang niet alles is duidelijk. Om jullie toch zoveel mogelijk mee te nemen in alle ontwikkelingen, zullen er de komende tijd regelmatig medewerkerbijeenkomsten georganiseerd worden voor de medewerkers van de werkpleinen.

De eerste bijeenkomsten worden nog voor het zomerreces gepland. Jullie worden onder andere geïnformeerd over het nieuwe dienstverleningsconcept, scheiding Front- en Backoffice en de bezuinigingen.

De bijeenkomsten vinden plaats op:

Woensdag 29 juni op de Binckhorstlaan 117-119 van 11.30 tot 13.00 uur

Maandag 4 juli op het Spui 68, Haagse Lobby, ingang bibliotheek, 10e etage van
10.30 tot 12.00 uur


Op één van beide bijeenkomsten zijn jullie van harte uitgenodigd.


Met vriendelijke groet,

Lia Kroon en Serge Urlings


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, is uw kennis van de hedendaagse natuur vereist voor het plaatsen van een reactie.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.