Zwerfboeken

Zondag 01 Februari 2009

Negen weken nadat mijn roman verschenen was had ik nog steeds heb ik geen antwoord op de vraag: Waar gaat het over?
In het begin vond ik dat een probleem.
Daarna begreep ik dat het een hooghartige vergissing is te denken dat ik onmisbaar zou zijn. Mijn antwoord op die vraag was niet bijster relevant. Anderen vertelden me waar het over gaat en ze bleken het boek beter te kennen dan ik.

Het enige dat ontbrak om mezelf geheel overbodig te maken was kwantiteit. Dat was eenvoudig op te lossen. Ik vroeg vrijwilligers die me wilden vertellen waar het boek over gaat en en stuurde hen een boek.

De enige spelregel is dat de ontvanger vertelt waar het boek over gaat – hier, op de eigen website, waar dan ook – en daarna het exemplaar aan iemand anders doorgeeft. Het gaat niet om recensies. Een foto van een brandend exemplaar zou voldoende zijn, mits adequaat belicht en gevrijwaard van een al te artistiek cameraperspectief. Liegen is ook een mogelijkheid, stel dat de inhoud een onoverkomelijk obstakel blijkt te zijn. Zolang het onderhoudender is dan de waarheid.

Als u op deze pagina belandt omdat u een van de zwerfboeken heeft gelezen, dan kun u hieronder uw antwoord kwijt of een link plaatsen naar de site waar dat antwoord te vinden is. Vermeld ook het nummer dat op het boek is aangegeven en uw locatie, voor zover u die wilt prijswegen. Zo kunnen we de route van de boeken volgen. (Klik hier voor een grotere versie van de kaart.)

Alle lezers van de keten die als eerste tien besprekingen bereikt, krijgen als blijk van waardering boek naar keuze uit het fonds van Atlas.

Eén reactieDeprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/miesepie/domains/bijzinnen.com/public_html/pivotx/lib.php on line 4745

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/miesepie/domains/bijzinnen.com/public_html/pivotx/lib.php on line 4745
Dennis Pauwels

Een zwerfboek bereikte mij enige tijd geleden. Het bleef wachten op mij, maar toen ik er in begon, was het op 1, 2, 3 dagen uit.

Het verhaalt begint wetenschappelijk met twee onderzoekers, Leslie en Grad, die doorheen de USA. Wat volgt is een relaas over relaties en de onmogelijkheid ervan.

Waar gaat het over, vraag je me nu?

Volgens mij gaat het over de uitholling van de verandering. Enerzijds op milieuvlak (we willen wel, maar kunnen niet, en als we kunnen dan doet't niets) en anderzijds op menselijk vlak (ik zal dit 'ns doen, niet omdat ik wil, maar omdat ik het kan. Misschien is het wat? Desnoods hou ik er een ervaring aan over.)

Ook al denken we te weten wat een mens bezielt, of wat de natuur bezielt, het draait altijd anders uit. Het is tamelijk zinloos om er tegenin te gaan, maar het zit in onze "natuur" om dit toch te doen.
Een maatschappij waarin de ratio niet meer wint, maar het gevoel al lang dood is.

Daar gaat Tegennatuur volgens mij over. Waar moet ik dit nu eens zeggen?


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in de reacties te voorkomen, is uw kennis van de hedendaagse natuur vereist voor het plaatsen van een reactie.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.